Seo Nedir? Seo; Dijital tarif alanı amacıyla oluşturulan çalışmalar kapsamında Google, Yandex, Opera gibi bütün arama motorlarında Web sitesinin üst sıralara çıkması manasına gelmektedir. Genel olarak adlandırmak gerekirse. (Search Engine Opimization) yani arama motoru optimizasyonudur.

Seo çalışmalarının nitelikli amacı, dijital Piyasa yerinde rakiplerini geride bırakabilmek, ziyaretçi miktarını arttırabilmek, satış grafiğini yükseltebilmek ve marka bilinirliğini amaçlanan yükselişe ulaştırabilmektir.

Yapılan doğru seo çalışmaları ise istenilen neticesi sunar ve sitenin istenilen konuma erişmesini, böylece amaçlanan pozitif olguya ulaşmasını sağlayabilir.

Seo’nun Amacı Nedir? Ne İşe Yarar?

Şirketlerin doğru ve orantılı büyümelerinde en büyük tesire sahip olan Seo Çalışmaları, hassaslık ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte ismim ismim ilerletilen markanın, gelişmelerine göre seo çalışmalarına yön vermekte ilaveten bir üstünlük olacaktır farkındalık kazandıracaktır.

Seo başlı başına bir alandır. Yani yalnızca sosyal medya idaresine hâkim bir şahıstan seo çalışması yapmasını katiyen beklemeyin ve talep dahi etmeyin.

Ya da yalnızca internet dizayn bölümünde görkemli olan birinden de öyle.

Fakat profesyonel ve eksper şahıslar ile çalışmak size geri dönüşü yüksek bilgiler sağlayabilir. Farkındalığınızı arttırabilir. Beklentilerinizi karşılayacaktır.

Seo Nasıl Yapılır?

Önceliğimiz Seo kriterlerinin neler olduğuna yönelik olsun. Örnek vermek gerekirse Yani Seo kavramını bütünüyle ele alalım. Ve sonrasında Seo işlevini gerçekleştirmesine değinelim.

Seo Çeşitleri Nelerdir?

Seo çalışması iki ana dalda toplanmaktadır. Bunlardan birisi Site İçi Seo Çalışması, öteki ise Site Dışı Seo Çalışması.

site disi seo nedir on page seo

Site İçi Seo Nedir?

Site içi Seo Nedir? Site içi seo; çalışma adından da anlaşılacağı üzere, internet sitenin kendi içerisinde uygulanması gereken kriterlerin çalışma sahasıdır. İçerik idare sistemleri, WordPress, Joomla gibi alt yapılarda site içi seo yapabilmek son derece elverişli ve pratiktir. Bu idare sistemleri ile entegreli olan eklentiler vasıtası ile site içi seo gerçekleştirmek kolaylaşmıştır. Örneğin bugünümüzde Seo yönünden son derece mühim bir konuma sahip olan WordPress ile uyumlu olan Yoast Seo çalışmalarında en sık tercih edilen eklenti tiplerinden biridir.

Elbette özel alt yapılı internet sitelerinde bu tip eklentiler kullanmak pek de olası olmadığından bu konu da ilgi edilmesi gereken Seo kriterleri ise şu şekildedir.

Title (Başlık)

Sitenin arama motorları doğrultusundan çok daha iyi algılanmasına da rol oynayan <Başlık> alanının en çok 70 karakter olması öngörülür. Uzun tutulan başlıklar arama motorlarında spam olarak algılanabilmektedir.

Başlığınız içeriğiniz ile ilgili olmalıdır. Ziyaretçiyi yanıltıcı bir başlık her vakit kaybeder. Ziyaretçi arattığı sözcük ile uyumsuz bir içeriğe ulaştığında siteden ya da sayfadan çıkış yapar, bu da natürel olarak sitenin anında çıkma seviyesini yükselterek seo puanını düşürür.

Başlığınızda kesinlikle anahtar sözcük geçirmelisiniz. KeyWords her vakit amacıyla arama motorlarından elenerek ziyaretçiye direk sunulanlar arasında yer almanızı sağlar.

Description (Site Açıklaması)

Site açıklaması arama motorlarında başlığınızın altında içeriğinizle ilgili kısa bilgi veren bölümdür. Anahtar sözcük kullanılmalı ve başlığınız ile uyumlu olarak ziyaretçiye erişmelidir.  150 karakterini bu açıklama evresinde sunabileceğiniz bir bölmedir. Bu amaçla ne kadar ilgi uyandırıcı ve verimli ise sitenizin trafiği o kadar artacaktır.

Content (İçerik)

Sitenin en can alıcı noktası kuşkusuz ki içeriktir. İçeriğin ziyaretçi gözünden hazırlanması mühimdir. Ziyaretçiyi memnun etmek, yine siteye girişini dayanak ön planda tutulmalıdır. Unutmayın siteniz sizin işletmenizdir. Bu işletme de ürünleriniz harika, reklamlarınız görkemli fakat hiçbir satış personeli bulunmuyor.

Yani müşteriyi ikna edici bir girişimin olmaması, müşteriyi bakıp çıkmaya iter. İçerik ile ise ne kadar donanımlı olduğunuzu ve müşterinizin ne istediğini bildiğinizi vurgular. Ona istediğini vermelisiniz. Bütün içeriklerinizde ziyaretçinin memnun ayrılmasını dayanaklandırırsınız.

İçeriğiniz bir yazı ise ilgili dikkat etmeniz gerekenler.

Samimi bir dil bilgi kapasitesi olmalıdır. Fakat ilgi edin içten ve resmi olarak bunu uygulayın. Ziyaretçi bu hoş havadan mutlu olmalı ve yazılarınızı okurken içtenliğinizi fark etmelidir. Çok resmi bir dil kullanmanız yalnızca istediği bulguyu alıp uzaklaşmasını sağlar.

Makalenizin en mühim seo kurallarından birisi tabi ki ezberlenmiş olan 300 sözcük mantığıdır. Mutlaka en az 300 sözcüklük bir yazı paylaşılmalıdır.

Makalelerinizi resim, video, GIF gibi yardımcı elementler ile varlıklıları birleştirin. Elbette bunları yapar iken seo kriterlerini ihmal etmeyin. { Alt açıklama, tarif vb.}

Ziyaretçinin yazıyı okumasını sağlayın. Kelimeleri çok uzun tutmayın. Sıklıkla paragraf oluşturun ve bold, italık, font gibi elemanlardan yararlanın.

Makale içeriği içeresinde kesinlikle anahtar sözcüklerinize yer verin bunları kullanmayı sakın unutmayın.

Elbette en mühim unsurlardan birisi orijinal olmasıdır. Kopya içerik her vakit siteye üstünlük sunar. Sitenin geri plana atılmasının en büyük rollerinden birisi kopya içerik sendromundan geçmektedir. Özgün olmaya bakın, şayet bir yerden alıntı yaptıysanız dahi bunu kaynak olarak belirtmeyi unutmayın.

Makale içerisine (BAĞLANTI) ekleyin. Aynı site, değişik site hiç fark etmez ekleyeceğiniz linkler seo kriterlerinde mühim bir yere sahip.

KeyWords (Anahtar Kelime)

Anahtar sözcükler çok aşırı derecede kullanılmamalıdır. Yani sayfayı boğan KeyWords her vakit amacıyla spam tehdidi demektir. Akışa ideal, kullanılması gereken yerlerde kullanırsanız şayet daha olumlu neticeler doğurmaya sebep olur.

Bu başlıklar esas kurallar arasında bulunmaktadır. Seo’ya ideal olarak hazırlanan bu alanlar, arama motorları doğrultusundan daha iyi anlaşılır olmayı sağlar. Bu şekilde sitenizin seo uyumu artım olur.

 

Seo’nun Mantığı Site içi seo yapılmadan site dışı seo yapılması olası değildir. Mümkün olsa bile hiçbir verim elde edilemeyecek türdendir. İllegal yöntemler ile site trafiği bir kar sağlayamayacağı gibi birkaç saat ya da birkaç gün yükselme yaşayabilir. Fakat istikrarlı bir yükseliş amacıyla site içi seo çalışmasının mükemmel olması gerekir.

Kod yapısı, içerik analizi, sosyal medya idare ve çalışmaları, backlink çalışmalarının kalitesi, arama motorlarının koşulları ve seo uyumlu site amacıyla bütün bu çalışmalar prensip ve özenle yapılmalıdır. Seo ile ilgili başka sorularınız olursa bizimle iletişime geçebilir veya SEO Hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

İçeriği Puanlayabilirsiniz !

0 / 5

Your page rank:

İletişime Geç