cPanel ile Plesk Panel Arasındaki Farklar
cPanel ile Plesk Panel Arasındaki Farklar

cPanel ile Plesk Panel Arasındaki Farklar Web sitesi kurmak isteyen kişilerin olmazsa olmazlarından bir tanesi ise web sitelerini yönetecekleri panellerdir. Bunun için piyasada birçok panel çeşidi bulunmaktadır. Bu panellerden cPanel ile Plesk panel yaygın olarak kullanılan panellerdendir. Bu panellerin birçok ortak özelliği olduğu gibi birbirinden ayrıldı durumlar da vardır. Hangi paneli kullanacağınız sizin isteğinize göre belirlenir. Çünkü bu iki panelin birbirine göre avantajları bulunmaktadır.

cPanel Plesk Panel Farkları

  • cPanel Linux tabanlı sunucularda çalışabilirken plesk panel ise hem Windows hem dediğin iki tabanlı sunucularda çalışabilir. cPanel 1990’lı yıllarda geliştirilmişken Plesk Panel ise 2000’li yıllarda geliştirilmiş bir panel türüdür. Windows üzerinden çalışan kişilerin Plesk Panel ile çalışması tavsiye edilir.
  • Plesk panel cPanel’den daha karmaşıktır. cPanel kullanıcılar tarafından daha kullanışlı olarak sizlere hizmet vermektedir. Kontrol paneli seçiminde bu farka dikkat etmeniz tavsiye edilir.
  • Güvenlik olarak kullanıcılara verilen erişimler her ne kadar farklı metotlarda olsa da sonuç olarak birbirinden farklı yola çıkmazlar, birbirlerine benzerlerdir.

Bu farklılıklar genel olarak kullanıcı deneyimini pek etkilemez sadece size daha rahat gelen kontrol panelini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu iki kontrol paneli arasında birçok fark bulunduğu gibi her ikisinin de ortak olarak gerçekleştirebildiği özellikleri vardır. Bu benzerlikler kullanıcıların kontrol paneli seçimlerde kolaylıklar sağlar. Hangi paneli seçerseniz seçin bu özelliklerden mahrum kalmamanızı sağlarlar. cPanel ile Plesk panel farkları sizi en doğru panel seçimine itecektir. Peki cPanel ile Plesk panel benzerlikleri nelerdir?

  • FTP Yönetimi sayesinde internet üzerinden karşı tarafa dosya yüklemenizi sağlarlar. Her iki panelde de bu özellik mevcuttur.
  • Dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz.
  • Depolama ve trafik hakkında bilgileri görebilir, analiz edebilirsiniz.
  • Veri tabanı oluşturup, düzenleyebilirsiniz.
  • Domain ve subdomain istatiklerinize ulaşarak gerekli analizleri yapabilirsiniz.
  • Web sitesinde oluşan hataları analiz edebilmenizi sağlayan hata kayıtlarına ulaşarak gerekli analizleri yapar ve düzenlemeleri yapabilirsiniz.

cPanel ile Plesk Panel Arasındaki Farklar yazımızın sonuna geldik. Bu ve bunun gibi içeriklere sahip web sitemize göz atarak bu tarz konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İçeriği Puanlayabilirsiniz !

0 / 5

Your page rank:

İletişime Geç