"<yoastmark

WordPress ile kurulan sitelerde birtakım bağlantı ayarlarının yapılması gerekir. Bu bağlantı ayarları üzerinde çeşitli hatalar meydana gelebilmektedir. WordPress kalıcı bağlantı ayarları 404 hatası da bunlardan biridir. İnternette karşılaşılabilecek en yaygın hatalardan biri olan kalıcı bağlantı 404 hatası web sitenizde yaşadığında oldukça can sıkıcı bir durum ortaya çıkarabilir. Ancak bu sorunun çözümü düşünüldüğünden çok daha basittir.

Bu sorunun giderilebilmesi için üç farklı yöntem bulunuyor. Birincisi wordpress kalıcı bağlantıları sıfırlama işlemidir. İkincisi ise .htaccess dosyasını kurtarma işlemidir. Üçüncü yöntem ise tema ve eklentileri devre dışı bırakarak bu sorunu çözmedir. Ancak öncelikle kişilerin bu sorunun tam olarak ne olduğunu ve neyde kaynaklandığını bilmesi gereklidir.

WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları 404 Nedir?

WordPress kalıcı bağlantı ayarları 404 hatası internet tarayıcınız tarafından bulunması zor olan bir sayfaya ulaşmak istediğiniz zaman ortaya çıkan bir hatadır. Bu hata kullanılan tarayıcıya göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak temelde bu sorun her zaman için aynı nedenlerden kaynaklanır ve çözümünde kullanılan yöntemler de aynıdır. Bu hataya neden olabilecek faktörler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • URL adresini yanlış yazmak

  • Önbellekte yaşanan sorunlar

  • Domain Name Server yani DNS ayarlarında meydana gelen sorunlar

  • WordPress ile uyumsuzluk ortaya çıkması

WordPress kalıcı bağlantı ayarları 404 hatası nedenleri arasında gösterilebilir. Bu sorun yalnızca WordPress’e özel bir sorun olarak da düşünülmemelidir. Ancak sorun hangi platformda yaşanırsa yaşansın bu sorunu çözebilmek için birden fazla alternatifiniz bulunmaktadır.

WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları 404 Çözümü

WordPress kalıcı bağlantı ayarlarınızda 404 sorunu meydana gelmiş ise ilk olarak kalıcı bağlantı ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bu işlemi yapabilmek için iki farklı yol bulunuyor. Bunlardan ilki admin paneline girmek ve buradan işlem yapmak ikincisi ise FTP aracılığı ile işlem yapmaktır.

Sonrasında ise WordPress üzerinden .htaccess dosyasını kurtarmanız gerekiyor. Bu sistem üzerinde bir işlem yaparsanız yapılan işlemler bu dosyaya kaydedilir. Bu dosyayı yeniden düzenlemek için manüel olarak işlem yapmanız gerekebilir. Sorunun giderilmesi için tema ve eklentileri devre dışı bırakmada önemli bir yöntemdir.

WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları 404 Makalemizin sonuna geldik dilerseniz WordPress Beyaz Ekran Hatası Çözümü makalemiz ile devam etmek isterseniz buraya bırakıyoruz.

İçeriği Puanlayabilirsiniz !

0 / 5

Your page rank:

İletişime Geç