WordPress Site Hızlandırma, Web sitelerinin kullanıcı tecrübesinin yüksek olması, ziyaretçilerin daha aktif halde sitede gezinmelerine imkân sağlar. WordPress, Joomla ya da özel program sitelerin dolaşım, site amacıyla yapılacak ilk iyileştirilme sürecidir. Hızlı-Çabuk sayfalar arası geçişin basit şekilde olması sağlanırsa, siteye giren ziyaretçilerin o kadar erkenden bilgi edinme ve sitede kalış sürelerinin artmasını ve vakit geçirmesini sağlar.

Responsive dizaynlar dönemimizdeki sitelerin vazgeçilmezidir olmazsa olmazıdır. İnternet site hızı düşük bir dizaynın takdir edersiniz ki mobil uyumda çıkaracağı sorunlar size nötr olarak geri döner. Yani kullanıcıların, değişik alternatiflere yönelmesine sebep olur ki bunu hiç istemeyiz. Arama motorlarının da gözünden kaçmayacak bu durum, sitenizin anında çıkma oranını yükseltir ve sıralamanız da düşüş yaşanır.

Ortalama 2,3,4 saniye açılması gerekli olan bir sitenin daha uzun sürede açılmasının sebepleri sunucu ya da hosting ile ilgili olabilir. Eğer her ikisinde de bir sorun gözükmüyor ve siteniz hala yavaş açılıyorsa yapılması gereken yöntemleri eş güdümlü inceleyelim.

Önceliğimiz bozukluğun sorun kaynaklı olduğunu inceleyelim;

WordPress Eklentileri Yavaş Açılma Sebepleri

WordPress Site Hızlandırma ve Tema İlişkisi

DNS

Resim Optimizasyonu

Broken Link-Kırık Link

Sayfa Boyutu

WordPress Sitenin Yavaş Açılma Sebepleri

CSS ve Javascript Optimizasyonu

.htAccess dosyası sorunu

Alt yapısal genetik sorunler, (joomla ya da WordPress)

Spam ve Saldırılar

Video ya da grafik dizayn içeriklerinin sorunu

Kod Yapısı Sorunları

Yoğun trafik

Hosting Hızı ve Kalitesi

Sunucu Optimizasyonu Sorunu

Tüm bu sebeplerden kaynaklı siteniz yavaş açılıyor olabilir. Bunun amacıyla önemli olan ve gerekli iyileştirmeleri yapmanız lazım. Siteniz ne kadar hızlı bir şekilde açılır ve sayfalar arası geçiş ne kadar aktif ve çabuk olursa, ziyaretçileriniz o kadar basit erişim sağlar ve arama motorları doğrultusundan bir o kadar sıralamanız gelişir.

Kullanıcı tecrübesi (ux) bu gibi sebeplerde büyük rol oynar bunu göz ardı edemezsiniz. Çünkü arama motorları site süratine son derece ilgilendirmektedir. Sizlerde ziyaretçileriniz merkezli sahip olduğunuz sitenin hızlı ve çabuk olmasını istiyorsanız bu adımlara bakmanızı ve dikkat etmenizi öneririz.

WordPress Site Hızlandırma ve Tema İlişkisi

WordPress temanızı çok iyi bir şekilde optimize edin. Gereksiz eklentiler kullanmamaya özen gösterin. Unutmayın süratli açılan bir site her vakit pozitif bir imaj sergiler.

Hosting Hızı ve Kalitesi

Donanım olarak sağlam, kaliteli ve sahip oldukları özelliklerine, sitenizi barındırdığınız sunucu son derece göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir konudur. Piyasada çoğu sunucu bulunmakta. Bazı sunucular son derece uygun olsa da gerekli performansı size sağlayamamakta. Bu amaçla Hosting firmanızın donanımı yüksek olsun ki site süratinizi, sayfa yüklemelerini maksimum düzeye ulaştırsın.

WordPress Eklentileri

WordPress Site Hızlandırmada en önemli durumlardan biridir. WordPress temanız da lüzumsuz gerekli olmayan bütün eklentileri deaktif edin. Hızlandırma prosedürü amacıyla aniden çok eklenti kullanmak yerine siteyi iyi şekilde optimize etmeye bakın. Çok eklenti kullanmak site hızlandırma açısından hiç faydalı olmayacaktır.

Görsellerin optimize edilmesini sağlayın, resimleri sıkıştırın. Bunun amacıyla ise, WpFastest, Gzippy gibi cache eklentilerinden faydalanabilirsiniz. Sitenizin trafiğinden memnunsanız fakat bu trafik siteyi ağırlaştırıyor diye düşünüyorsanız, CND kullanabilirsiniz. Hem de gerekli olmayan Javascript ve CSS dosyalarını temizleyin.

Sıkıştırma

Adından da anlaşılacağı üzere bir nevi zip dosyası olan Gzip, eğer gerkli olduğunu düşündüğünüz bütün dosyaları sıkıştırmayı sağlar. Bu sayede sitenin boyutunu düşürerek site hızlandırmaya yardımcı olabilirsiniz.

Resim Optimizasyonu

Site hızlandırma amacıyla, olmazsa olmazlardan birisi fotoğrafların küçültülmesi veya sıkılaştırılmasıdır. Büyük oranda site süratini tesir etmekte olan  bu program ile sitenizde çoğu kısmı boşaltabilmenizi sağlar. Bu sayede sitenin boyutunu düşürerek site hızlandırmaya yardımcı olabilirsiniz. Bunun amacıyla kullanabileceğiniz siteler, TinyPng ya da TinyJpg olabilir.

Kırık Link-Broken Link

WordPress Site Hızlandırma da Site süratini direk etkisi olan tesirleyen başka bir sebepse kırık linklerdir. Sitenizdeki kırık linkleri belirleme etmek amacıyla gerekli olan araç ve vasıtaları kullanabilirsiniz.

Sayfa Boyutu

Gereksiz kodlar çok fazla yer kaplar. Bu sebeple site hızını kötü şekilde etkiler. Yani başka bir şekilde anlatmak gerekirse temiz CSS ya da temiz HTML dosyalarına sahip olmak sitenize faydalı olacaktır. Sayfa kodlarınız ne kadar sade ve ufak olursa o kadar az yer kaplar, buda site süratini ve hızını arttırır. İyi düzenlenmiş kodlar site hızlandırmanın en iyi dostu olacaktır.

DNS (Domain Name System)

DNS (Domain Name System) vasıtalarını kullanarak, yönlendirme sorunlarınızı iyileştirin. Yaptığınız analizler site performansını iyileştirecektir. Bu da site hızlandırmanın en iyi sonucu olarak size dönecektir.

CSS ve Javascript Optimizasyonu

CSS ve Javascript dosyalarınızı sıkıştırın. Gereksiz kod arası boşluklarını temizleyin. Sitenize de yer açmaya büyük tesir sağlar. Site hızı artacaktır.

WordPress Site Hızlandırma Aşaması Performans Testi

Tüm bu adımları uyguladınız, lüzumlu işlemleri yaptınız ve sitenizin nasıl göründüğünü, sitenin süratini denetim etmeye geldi şimdi sıra. Web sitenin yüklenme, yavaş açılma amaçlari gibi sorunleri izleyebileceğiniz birkaç vasıta bulunuyor.

WordPress Site Hızlandırma da kullanabileceğiniz Test Araçları:

  • Google Page Speed İnsight, Kolay kullanım ile resimlerinizi ölçebileceğiniz bir araçtır.
  • Google Mobil Site Hızı Testi Aracı Mobil trafik, internet tüketiminin nerdeyse %80’inene sahip. Bu amaçla mobil test aracını kullanarak sitenizin mobilde ne derecede olduğunu görebilirsiniz.
  • Google Lihgt House Site performans göstergesi olan bu vasıta kullanabileceğinizin en iyilerindir.
  • Gtmetrix Kolay kullanım ve çeşitli analiz yapabileceğiniz bir site.
  • Pingdom Pingdom sürat testi neticesinde size, hangi noktalarda iyileştirmeler yapabileceğinizi gösteren Google PagesSpeed ​​Insights tipi bulgular yayınlayan bir sitedir.

Sitenizin sürati, sitenizin SEO aynasıdır. Kullanıcıları ve ziyaretçileri sitenize çekebilme amacıyla site içeriğinin doluluğu ya da ilgi çekici olması tek başına yeterli değildir. Site hızlandırılması düşük bir sitede alışveriş, bilgi, eğlence gibi hiçbir konu kategori insanları irdelemez. Yani site hızlandırması düşük bir site, arama motorunda yok sayılır. Sitenizi iyileştirin, trafiğinizi arttırın.

 

 

 

 

 

 

İçeriği Puanlayabilirsiniz !

0 / 5

Your page rank:

İletişime Geç