Hangi WordPress Teması Kullanılmış

Hangi WordPress Teması Kullanılmış WordPress en fazla kullanılan site uygulamaları arasında yer alıyor. Kullanıcılarına istedikleri herhangi bir konuda içerik paylaşabilecekleri ya da ürün satışı gerçekleştirebilecekleri siteler kurmalarına olanak tanıyor. Bu sayede kendi sitelerini kendileri kurabiliyorlar. WordPress kullanıcılarına sağladığı kolaylıklar nedeniyle içerik üreticileri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Ancak wordpress vasıtasıyla site kurmak her ne kadar kolay olsa da zaman ve emek harcamayı gerektiriyor.

Siteye ziyaretçi çekebilmek için uygun SEO ve tasarım çalışmalarının özenle gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bunun için wordpress uygulamasıyla ilk defa site kuracak olan kullanıcıların uzun süredir yayında olan ve ziyaretçi trafiği yoğun olan sitelere göz atmaları ve fikir almaları önemli. Bir internet sitesini ilgi çekici kılan ilk unsur ise sahip olduğu tema. Yeni kuracağınız site için fikir araştırması yaparken başka bir sitede gördüğünüz tema çok hoşunuzu gitmiş olabilir. Bu gibi durumlarda sitede hangi wordpress teması kullanılmış öğrenmeniz gerekebilir. Sizler için bu yazımızda herhangi bir wordpress sitesinde hangi wordpress teması kullanılmış nasıl öğrenilir detaylı olarak açıkladık.

WordPress Teması Nasıl Öğrenilir?

Herhangi bir wordpress sitesinde hangi temanın kullanılmış olduğunu öğrenmek istiyorsanız bu işlem oldukça basittir. Birkaç farklı yolla kolaylıkla hangi wordpress teması kullanılmış öğrenebilirsiniz. Bunun için sitede hangi wordpress temasının kullanıldığını gösteren araçlar kullanabilirsiniz. Bu araçlardan bir tanesi https://wpanaliz.com/ sitesidir. Bu siteye temasını öğrenmek istediğiniz sitenin bağlantısını girerek hangi wordpress teması kullanılmış öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kullanmadan da öğrenmeniz mümkün. Herhangi bir internet sitesine gerek duymadan hangi wordpress teması kullanılmış öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Temasını öğrenmek istediğiniz siteye giriş yapın.
  • Sayfada bulunan boş alanlardan birinde sağ tıklayın.
  • Açılan seçenekler arasından ‘Sayfa Kaynağını Görüntüle’ yazan seçeneğe tıklayın. CTRL+U tuş kombinasyonunu kullanarak da sayfa kaynağına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
  • Ardından açılan sayfada CTRL+F tuşuna basın ve çıkan arama butonuna ‘themes’ yazın. Sitenin teması burada gösterilecektir.

Bu işlemlerin yanı sıra son adımda ‘/themes/temaadı/style.css’ yazarak sitenin teması hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri kullanarak istediğiniz bir wordpress sitesinin temasını öğrenebilirsiniz.

Daha fazla wordpress içeriğine ulaşmak isterseniz veya WordPress eklenti kurulumu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa buraya bırakıyoruz.

İçeriği Puanlayabilirsiniz !

0 / 5

Your page rank:

İletişime Geç